fbpx

O țară cu aproape 90% din populație vaccinată renunță la majoritatea restricțiilor anti-COVID-19

Irlanda renunță, începând de sâmbătă, la majoritatea restricțiilor sanitare, după ce incidența cazurilor de COVID a scăzut la nivel național, a anunțat vineri, 21 ianuarie, premierul Michael Martin, potrivit Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit prim-ministrului, un raport recent „confirmă că rata de infectare este în scădere şi că toţi indicatorii pe care ne bazăm deciziile se îndreaptă în direcţia bună”, notează AFP, citat de Agerpres.

„Am depăşit furtuna (variantei) Omicron”, şi-a exprimat el bucuria, adresându-se irlandezilor: de aceea „nu mai este justificat să menţinem majoritatea restricţiilor actuale”.

De sâmbătă, orele 06.00 GMT, barurile şi restaurantele nu vor mai fi obligate să-şi închidă uşile la miezul nopţii şi nu va mai fi necesar certificatul de vaccinare, la fel şi pentru barurile de noapte şi alte locuri de distracţie.

Restricţiile privind vizitele la domiciliu – limitate până acum la grupuri de maxim patru familii – vor fi ridicate, iar angajaţii vor putea începe de luni „o revenire treptată la locul de muncă fizic”.

Ce restricții mai rămân în vigoare în Irlanda

Cu toate acestea, „nu vor fi aduse modificări măsurilor în vigoare în prezent privind călătoriile internaţionale”, a avertizat premierul, iar purtarea măştii va rămâne obligatorie în mijloacele de transport şi în magazine cel puţin până la 28 februarie, dată la care aceste măsuri vor fi revizuite.

„Nu ştiu dacă am mai aşteptat vreodată cu atâta nerăbdare un eveniment ca pe acesta”, a spus Michael Martin. „Oamenii sunt fiinţe sociale, iar noi irlandezii suntem chiar mai mult decât majoritatea oamenilor!”, a glumit el.

Prim-ministrul a avertizat că aceste „schimbări vor duce probabil la o creştere temporară a infecţiilor pe termen scurt”. „Dar impactul acestei creşteri va fi limitat de gradul de vaccinare în rândul populaţiei”, a subliniat el.

Ţară cu o populaţie de 5 milioane de locuitori unde aproape 90% dintre cei peste 12 ani sunt complet vaccinaţi, Irlanda a înregistrat vineri 6.597 de cazuri pozitive, potrivit ultimelor date oficiale. Pandemia a făcut peste 6000 de victime acolo, reaminteşte AFP.

 

Articole asemănătoare

Back to top button