fbpx

„O răfuială politică tipică”: Victor Chironda, după ce a fost demis din funcția de viceprimar

„O răfuială politică tipică”. Este reacția lui Victor Chironda, după ce a fost demis din funcția de viceprimar. Într-un mesaj publicat pe Facebook, acesta a afirmat că își va continua activitatea publică în sectorul asociativ.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi în ședința CMC a fost o răfuiala politică tipică. Și nu este atât o răfuială a primarului cât a celor care controleaza domeniul construcțiilor în oraș. Nu este vorba de un grup de câteva persoane, ci de un întreg sistem. Acest sistem, această caracatiță a construcțiilor este foarte mare și are reprezentanți în multe partide, în organele statului și mai ales în primărie. Și această caracatiță s-a arătat foarte deranjată că un oarecare viceprimar a îndrăznit să i se opună, așa cum am făcut-o în acești aproape doi ani de activitate…”, a scris Chironda.

Totodată, fostul viceprimar a afirmat că „sistemul s-a supărat pe el”, acesta fiind motivul demiterii sale.

„Iar în cazul hotelului Național sistemul s-a supărat așa de tare încât a decis să mă demită, cu acordul și suportul plenar celui care ar fi trebuie să mă apere. Chestiunea hotelului Național nu este doar o intrebare de arhitectura sau urbanism sau de gusturi. E despre cum se iau deciziile care afecteaza radical viața cetățenilor. Decizii care vor afecta viața noastră în acest oraș următorii 50-100 de ani. La moment aceste decizii in primăria lui Ion Ceban se iau exact cum se luau în primăria lui Chirtoacă sau cea a lui Urechean – pe la spatele orășenilor, prin decizii luate peste noapte, în mod ilegal și pe ascuns…”, a spus funcționarul.

„Felul in care a fost luata decizia de demolare a acestui hotel și mai ales reactia primarului la această problemă este o capitulare publica a primariei in fata grupurilor de interes care se imbogățesc repede, peste noapte, din contul avuției publice… . Sunt dispus sa colaborez cu viitoarele administratii ale primariei Chișinău cât și cu alte primării din țară care sunt deschise spre modernizare, transparență și dezvoltare durabilă.
Vă mulțumesc tuturor pentru susținere și înțelegere”, a mai scris Chironda în mesajul de pe Facebook.

Citește și: Viceprimarul Victor Chironda, demis din funcție

Articole asemănătoare

Back to top button