fbpx

Numele beneficiarilor Laundromatului ar fi cunoscute încă din 2014. Grigoriu: „Nu vorbim de literatură artistică, aici e vorba de cifre”

Numele beneficiarilor Laudromatului ar fi cunoscute procurorilor care au investigat cazul încă din 2014. Declarația îi aparține Ingăi Grigoriu, președinta Comisiei parlamentare care investighează așa-numita „spălătorie rusească”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unui interviu oferit pentru Europa Liberă Grigoriu a precizat că inclusiv actualul procuror general, Alexandr Stoianoglo, știe despre cine ar fi vorba, Potrivit ei, în 2014, de la Serviciul Prevenire și Combatere a Spălării Banilor au fost recepționate materiale și probe pe marginea cazului.

„Era demonstrat cu nume, prenume, cont IP, suma de bani, beneficiarul inițial, de unde pleca, la cine se oprea în jurisdicțiile străine. Noi nu vorbim de literatură artistică, aici e vorba de cifre, de matematică, de lucruri concrete, reale, pe care le vezi. Și această operațiune a lăsat urme atât în Republica Moldova, pe plan național, cât și pe plan internațional. Dar încă nu totul se cunoaște”, a menționat Grigoriu.

Parlamentara a punctat că spălări de bani se produc și astăzi prin intermediul organizațiilor financiare din stânga Nistrului. În același timp, ea consideră că persoanele care nu vin la audierile Comisiei „cel mai probabil se simt vizate”.

Anterior, Grigoriu declara în cadrul unei conferințe de presă că 22 de miliarde de dolari ar fi trecut prin 62 de țări, iar o parte din banii furați prin intermediul schemei cunoscută drept laundromat ar fi servit pentru a corupe parlamentarii transfugi.

Comisia Laudromat a fost constituită la sfârșitul lunii noiembrie 2020. Dosarul „spălătoriei” ține de retragerea ilegală de la băncile din Federația Rusă a circa 70 de miliarde de dolari, în perioada 2010-2014, cu implicare instituțiilor și funcționarilor din Moldova.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button