fbpx

„Numărul călătoriilor cu transportul public s-a majorat cu 7%. Care ar fi cele mai solicitate tipuri de abonamente

Edilul capitalei, Ion Ceban, afirmă că s-a făcut o comandă suplimentară de abonamente pentru șase luni în transportul public urban din municipiul Chișinău deoarece acestea ar fi cele mai solicitate de cetățeni. Anunțul a fost făcut luni, 4 iulie, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ceban a relatat că, de când tariful pentru o călătorie cu troleibuzul/autobuzul a devenit 6 lei, s-au vândut peste 32.000 de abonamente, în comparație cu 3000-4000 de abonamente lunar atunci când tariful era de 2-3 lei.

„Numărul călătoriilor cu transportul public s-a majorat cu 7%, comparativ cu anul trecut, iar aceasta se datorează inclusiv și faptului că pe străzile capitalei circulă troleibuze și autobuze noi, iar la începutul anului viitor vor fi procurate alte noi unități de transport”, a spus Ceban în cadrul ședinței.

Potrivit lui, se lucrează pentru crearea benzilor dedicate transportului public. De asemenea, unitățile de transport ar urma să fie supuse unor verificări, după ce mai mulți călători s-au plâns că nu ar funcționa aparatele cu aer condiționat.

Articole asemănătoare

Back to top button