fbpx

„Notara lui Plahotniuc” a rămas fără licență. Ministrul Justiției anunță încetarea activității „de tristă faimă”

Olga Bondarciuc, cunoscută în spațiul public și ca „notara lui Plahotniuc”, a rămas fără licență de activitate., a anunțat pe Facebook ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În contextul dezideratului de „asanare” a profesiilor juridice aflate în responsabilitatea Ministerului Justiției, cât și toleranței zero în raport cu comportamentul iresponsabil, anunț despre aplicarea sancțiunii disciplinare sub formă de retragere a licenței notarului Olga Bondarciuc cu teritoriul de activitate mun. Chișinău.

Astfel, activitatea acestei notare de tristă faimă, încetează, urmare a retragerii licenței, iar organele de autoadministrare urmează în termen restrâns să ridice ștampila și arhiva acesteia”, a scris Sergiu Litvinenco.

„Revin cu un apel către toți exponenții profesiilor juridice de a respecta cu strictețe prevederile legii și a nu admite încălcări în activitatea lor”, a mai scris oficialul.

Amintim că „notara de casă” a ex-președintelui PDM, Vladimir Plahotniuc, a fost anunțată în căutare internațională și reținută la sfârșitul lunii septembrie 2021 în Belgia. Aceasta însă nu a fost extrădată autorităților moldovene, iar procedura durează pe motiv că Olga Bondarciuc a solicitat azil politic în Belgia.

Articole asemănătoare

Back to top button