fbpx

Noi detalii despre perchezițiile la domiciliul lui Pavel Filip. Ce au ridicat procurorii

Vineri, 6 mai, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, au desfășurat percheziții în dosarul tentativei de deposedare a statului de sediul Consulatului Moldovei în orașul Odesa din Ucraina. În cadrul dosarului este vizat și fostul prim-ministrul al Republicii Moldova, Pavel Filip.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Perchezițiile au avut loc în mai multe locații din Chișinău, inclusiv la fostul premier Pavel Filip, un fost consul al Moldovei la Odesa și la o persoană din anturajul „Grupului Andronachi.” Oamenii legii au ridicat de la aceștia dispozitive de comunicații, suporturi de stocare, documente, ștampile și înscrisuri de ciornă. Urmează ca cele ridicate să fie examinate în cadrul urmăririi penale.

Ulterior perchezițiilor și coroborării cu alte probe din dosar, procurorii PCCOCS i-au citat pentru audieri pe figuranții din dosar. Urmează să fie citate și alte persoane, inclusiv alți demnitari de stat.

Urmărirea penală continuă, în vederea cercetării tuturor aspectelor infracțiunii și a tuturor persoanelor implicate, timp în care cei vizați se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Amintim că după ce procurorii au descins cu percheziții acasă la fostul premier Pavel Filip, acesta a afirmat că este sigur de nevinovăția sa și că va demonstra acest lucru.

Articole asemănătoare

Back to top button