fbpx

Noi detalii de la procurori privind vioara estimată la două milioane de euro, ridicată la Aeroport

Joi, 28 octombrie, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), vine cu precizări privind tentativa de scoatere din țară din 22 octombrie, a unei viori datate din secolul al XVIII-lea, fără declararea ei în modul stabilit de lege.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

PCCOCS amintește prevederile Legii nr. 1569/2002, cu privire la modul de introducere şi scoatere a bunurilor de pe teritoriul Republicii Moldova de către persoane fizice. În concret, aceasta interzice scoaterea din țară a valorilor din domeniul artei fără deținerea autorizației eliberate de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova, în care se specifică costul obiectului şi faptul că acesta nu prezintă valoare culturală.

Vioara a fost examinată în detaliu, cu participarea experților și a deținătorului instrumentului muzical reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău.

În continuare, prin intermediul serviciului Interpol, organul de urmărire penală urmează să stabilească statutul viorii ridicate, valoarea de facto a acesteia și dacă instrumentul reprezintă o valoare culturală pentru statul de origine.

Procuratura informează că va reveni cu detalii în etapa în care vor fi stabilite noi circumstanțe.

Citește și: Vioara unei violoniste din Moldova, estimată la două milioane de euro, ridicată la Aeroport. A intervenit ministrul Culturii

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button