fbpx

„Nimeni nu o să alerge cu arcanul”. Ala Nemerenco, despre persoanele care nu vor vaccinul împotriva COVID-19

„Nimeni nu va alerga cu arcanul” după moldovenii care refuză să se vaccineze. Declarația a fost făcută luni seara de Ala Nemerenco în cadrul unei emisiuni de la ProTV. Consiliera șefei statului a punctat că procesul de imunizare va fi benevol.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficiala a precizat că primește mesaje legate de teoriile conspiraționiste. Totuși, ea se arată încrezută că doctorii, primii pe lista celor care își vor administra preparatul contra COVID-19, știu ce înseamnă un vaccin și nu vor refuza imunizarea.

„Pe prima linie sunt implicați circa 20.000 de lucrători medicali, care vor fi vaccinați. Vor urma toți lucrătorii medicalei, indiferent de instituția medicală și persoanele din instituții rezidențiale. (…) Vaccinarea este benevolă.

Pentru toți cei care își închipuie că o să vină cineva să îi vâneze, vreau să îi dezamăgesc. Nimeni din autoritățile sanitare nu își face planuri ca să alerge cu arcanul. (…) Mai primesc și eu mesaje din ăstea în care oamenii încearcă să îmi trimită informații conspiraționiste despre vaccin. Pentru toți am același răspuns. Ați încercat vreodată, atunci când în avion sunt turbulențe, să mergeți la pilot și să îi oferiți careva sfaturi pentru aterizare? Este exact același lucru”, afirmă Nemerenco

Precizăm că, luni seara, Ala Nemerenco a anunțat vaccinurile donate Moldovei de către România cel mai probabil vor fi produse de Moderna. Autoritățile de la Chișinău au transmis deja companiei pachetul necesare de acte și așteaptă permisiunea de a începe procesul de transmitere a preparatului.

Totodată, Nemerenco s-a declarat sceptică în ceea ce privește termenii de livrare a vaccinului, anunțați anterior. Mai mult, potrivit unor documente prezentate de consiliera prezidențială, fosta conducere a Ministerului Sănătății a refuzat vaccinul Pfizer în cadrul unui program al Organizației Mondiale a Sănătății din cauza condițiilor de păstrare și transportare dificile și a menționat într-o anchetă emisă de autoritatea internațională că nu avem  de preț preferențial pentru vaccinuri.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button