fbpx

Năstase susține că concursul pentru funcția de procuror general l-a „lovit destul de dur”. Cum explică?

Liderul PPDA, Andrei Năstase, susține că a fost lovit „destul de dur” de concursul pentru funcția de procuror general. Mai mult, el explică asta prin faptul că – din cauza modului de desfășurare a anumitor lucruri din competiție – mulți oameni nu ar mai fi vrut să meargă la vot.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ceea ce știu eu este că acest concurs m-a lovit destul de dur în această campanie, pentru că eu am ținut foarte mult la reformarea justiției – transparenței ei. Am cerut imediat să se facă publice acele interviuri… dar nu a mai contat. Oamenii au fost supărați pe modul în care s-au desfășurat anumite lucruri.

Aici a existat și o stare de spirit care a fost creată de niște analiști politici. Eu nu am participat la acele concursuri. Eu m-am ținut cât se poate de departe de procuratură, de justiție și tot mie mi s-au întors în acestă campanie”, a declarat politicianul la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la tv8.md.

Întrebat dacă viitorul procuror general ar putea fi controlat de socialiști: „În toată această campanie domnul Ceban chiar a îndrăznit să spună că „el e sub controlul meu”… iată că nu s-a adeverit. Domnul Robu a inițiat niște procese penale pe care le-a închis Harunjen sau Igor Popa”, a punctat Andrei Năstase.

Menționăm că în concursul pentru funcția de procuror general, au fost admiși 16 candidați, dintre toți aceștia Ministerul Justiției a ales patru: Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandru Stoianoglo. Ei vor fi propuși Consiliului Superior al Procurorilor, așa cum prevede Legea modificată cu privire la procuratură.

Articole asemănătoare

Back to top button