fbpx

Moldovenii din Grecia ar putea beneficia de garanţii de securitate socială! Un acord în acest sens este negociat de autorități

Moldovenii migranți care desfășoară sau au desfășurat o activitate de muncă și/sau domiciliază pe teritoriul Greciei ar putea fi asigurați cu un cadru de garanţii de securitate socială. Semnarea unui acord bilateral în acest sens se negociază la Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit MSMPS, în baza acestui acord, persoanele îndreptățite vor beneficia de pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate cauzată de afecțiuni generale, pensii şi indemnizaţii de dizabilitate în urma accidentelor de muncă sau cauzată de boli profesionale, pensii de urmaș.

Încheierea Acordului va contribui la consolidarea securității sociale și va intensifica colaborarea între autoritățile și instituțiile competente ale celor două state contractante.

La negocieri, participă experți din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Casei Naționale de Asigurări Sociale, Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Articole asemănătoare

Back to top button