fbpx

Moldovagaz nu va solicita ANRE-ului ieftiniri până în primăvara 2022. În ce context s-ar putea micșora tariful la gaz

Moldovagaz nu va solicita Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică ieftiniri la gaz, cel puțin până în primăvara anului 2022. Acest lucru se va putea întâmpla în contextul în care la nivel internațional prețul la gazele naturale va descrește. Afirmațiile îi aparțin lui Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație Moldovagaz.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, dacă cotațiile pe piață se vor schimba, va fi revizuit și tariful. Dacă nu – prețul se va menține.

„Dacă se vor face ajustări, ele vor depinde de prețul pentru decembrie. Decizia a fost luată echilibrat, ținând cont de interesul consumatorilor, dar și al companiei. Cel mai important acum este să nu admitem mișcorarea volumului. Luna octombrie ne-a demonstrat cât suntem de vulnerabili. Pentru a nu reduce volumul trebuie să plătim 100%”, a spus Vadim Ceban.

El a adăugat că „ar putea să se adreseze la ANRE în fiecare lună, dar nu crede că este bine așa, ci prețul ar trebui reglementat anual”.

„Putem avea devieri de preț – plus, minus 3%. Eu cred că la această etapă nu vom veni cu o astfel de solicitare de rectificare. Vedem cum trecem iarna și apoi vom vedea”, a conchis Ceban.

Amintim că Agenția Națională de Reglementare în Energetică a aprobat tariful provizoriu de 10,26 de lei pentru metrul cub de gaz. Anterior, costul unui metru cub de gaz era de 4,2 lei pentru un metru cub de gaz. Așadar, prețul a crescut mai mult decât de două ori.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button