fbpx

Moldova va fi imunizată din donații? Și ministrul lituanian de Externe ne promite un lot de vaccin contra COVID-19

Ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, promite Republicii Moldovei un lot de vaccin contra COVID-19. Anunțul a fost făcut după întrevederea diplomatului cu premierul interimar al țării noastre, Aureliu Ciocoi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Landsbergis a declarat că Lituania va sprijini Chișinăul în ceea ce privește eradicarea pandemiei, reformele pro-europene și apropierea Republicii Moldova de comunitatea Europeană. Acesta a punctat că Lituania a inițiat un demers semnat de 13 state ale UE, iar documentul prevede ca statele să ofere sprijin, în cadru Parteneriatului Estic, în procesul de vaccinare.

La rândul său, Aureliu Ciocoi a precizat că Lituania ne va dona un lot de vaccinuri. Amintim că, până acum, Republicii Moldova i-au fost promise donații din partea OMS; României și Turciei. Țara vecină a aprobat deja livrarea primelor 20.000 de doze, iar donația de la organizațiile internaționale urmează să ajungă în scurt timp, potrivit autorităților.

Pe de altă parte, Republica Moldova este ultima țară din Europa care încă nu a început vaccinarea împotriva COVID-19, deoarece serurile nu au ajuns încă la noi. Mai mult, conform celor mai recente studii, o bună parte dintre cetățeni nu consideră imunizare eficientă sau nu au de gând să își administreze preparatul.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button