fbpx

Ministrul Economiei, despre anularea regimului Duty Free: O companie a încercat o acrobație juridică

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, transmite că o companie a încercat să-și prelungească licența pentru a opera magazine duty-free. Așa cum în Republica Moldova a fost anulat regimul duty-free, Alaiba nu exclude că urmează un proces de judecată cu reprezentanții companiei. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministrul Economiei a anunțat că pe 22 decembrie, unei companii i-a expirat licența de a opera magazine duty-free.

Conform legilor țării noastre, noi licențe nu se eliberează, pentru că Moldova a decis să elimine regimul duty-free, astfel impozitând în mod egal și non-discriminatoriu aceste magazine”, a explicat Alaiba pe rețelele de socializare.

De asemenea, ministrul spune că: „Compania a încercat o acrobație juridică, să își prelungească licența pe alți cinci ani conform legislației vechi, înainte de publicarea în Monitorul Oficial a noilor reglementări, recent votate de parlament”.

El mai spune că nu exclude că urmează un proces de judecată – „și e ok”.

Oricine crede că are dreptate, are dreptul să meargă în judecată. Însă noi estimăm că șansele companiei în judecată sunt slabe”, a concluzionat Dumitru Alaiba.

Amintim că la data de 26 octombrie inițiativa legislativă care prevede anularea regimului duty-free pe teritoriul Republicii Moldova a fost aprobată de Guvern.

Articole asemănătoare

Back to top button