fbpx

Ministrul Apărării: Armata Naţională a fost şi este pregătită pentru a apără R. Moldova

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, susține că Armata Națională a fost și este pregătită pentru a apăra Republica Moldova. Totodată, oficialul îndeamnă cetățenii la calm, dar și să se informeze doar din surse sigure. Declarațiile au fost făcute joi, 28 aprilie, în cadrul unui eveniment public petrecut la Căușeni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Armata Republicii Moldova a fost şi este pregătită pentru îndeplinirea misiunii sale de bază pentru apărarea ţării. Noi ca militari, ca funcţionari din structura militară vom face tot posibilul pentru a apăra integritatea şi securitatea ţării”, a menționat ministrul Apărării.

De asemenea, Anatolie Nosatîi a comentat şi incidentul de la Cobasna.

„Sunt multe informaţii, multe din ele sunt manipulatorii, multe sunt de ordin de a aduce frică şi incertitudine. Vreau să menţionez că a avut loc într-o regiune necontrolată de noi, de autorităţile statului”, a mai șeful de la Apărare.

Amintim că miercuri, 27 aprilie, așa-zisele autorități din Transnistria au declarat că au existat împușcături în apropiere de Cobasna, asta după ce reprezentantul Tiraspolului în Comisia Unificată de Control (CUC), Oleg Beliakov, a negat informația. Potrivit lor, focurile de armă au fost lansate de pe teritoriul Ucrainei.

Tensiunile din regiunea transnistreană au început luni, 25 aprilie, atunci când sediul așa-zisului Minister al Securității de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Mai multe clădiri din apropiere s-au ales cu geamurile sparte. Ulterior, așa-numitul Minister de Interne de la Tiraspol a confirmat incidentul, informând că nu au fost înregistrate victime.

Reacția Chișinăului nu s-a lăsat așteptată, instituția publicând un comentariu cu privire la incident. De asemenea, și Ucraina a reacționat la eveniment, susținând că atacul ar fi fost pregătit cu trei zile înainte, iar conducerea de la Tiraspol nu s-a arătat surprinsă de eveniment și ar fi pregătit și un buncăr.

În următoare zi, marți, 26 aprilie, așa-zisul Minister de Interne de la Tiraspol a confirmat alte două explozii produse în regiunea Grigoriopol din Stânga Nistrului. Ulterior, Chișinăul a confirmat faptul că și Aerodromul din Tiraspol a fost ținta unui atac care s-a soldat cu o explozie.

 

Articole asemănătoare

Back to top button