fbpx

Ministra Sănătății, despre posibilitatea unui lockdown în Republica Moldova

Ala Nemerenco s-a referit la posibilitatea unui și instituirea alertei de Cod Roșu în Republica Moldova. Potrivit ministrei Sănătății, în timpul apropiat nu va fi instituit un lockdown, în pofida faptului că situația epidemiologică COVID-19 s-a înrăutățit.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deocamdată în patru localități sunt instituite Coduri Roșii. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) vine cu unele recomandări în urma cifrelor înregistrate la nivel național. Noi abia am intrat ușor în Cod Roșu. Pentru Chișinău și Bălți cu recomandări trebuie să vină comisiile teritoriale.

Deocamdată la un lockdown nu ne putem aștepta, dar probabil vom veni cu unele recomandări mai ales în Bălți, unde vor avea loc alegeri locale”, a spus șefa de la Sănătate, marți seara, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Precizăm că situația epidemiologică în Republica Moldova s-a înrăutățit vizibil în această toamnă. În municipiul Chișinău, de exemplu, nu mai sunt locuri în spitale pentru pacienții în stare foarte gravă.

Detalii: Paturile din spitalele din Chișinău, la limită. La terapie intensivă se eliberează, de obicei, odată cu decesul pacienților

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button