fbpx

Ministra Finanțelor promite majorări de salarii în 2020. Cine va avea leafă mai mare?

Creșterea salariilor pentru angajații din sectorul bugetar este o prioritate a actualului Guvern. O declarație în acest sens a făcut astăzi ministra Finanțelor, Natalia Gavrilița. Anunțul a fost dat în cadrul unei ședințe cu șefii Direcțiilor Finanțe din administrația publică locală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proiectul Bugetului Solidarității prevede majorarea salariilor între 6% și 10%  pentru cei mai mulți bugetari. În același timp, unele categorii precum: primari, directori și directori-adjuncți de școli, bibliotecari, bucătari, pompieri și militari, vor avea creșteri salariale cuprinse între 400 și 2500 de lei.

„Bugetul pentru anul 2020 va fi un buget al solidarității. Asta înseamnă creșteri salariale pentru majoritatea angajaților bugetari, dar și prestații sociale mai mari pentru persoanele cu cele mai mici venituri. Creșterea veniturilor populației este o prioritate a Guvernului și, atâta timp cât vom avea o creștere a productivității și respectiv a veniturilor la buget, suntem deciși să continuăm creșterea salariilor”, a declarat Gavrilița.

De asemenea, proiectul bugetului pentru 2020 prevede o autonomie financiară locală mai mare. Astfel, dacă până acum localitățile rurale primeau 75% din impozitul pe venit al persoanelor fizice, începând cu anul viitor acestea vor primi 100%, iar orașele și municipiile – 50%.

Articole asemănătoare

Back to top button