fbpx

Ministerul Sănătății: „99% din persoanele internate în terapie intensivă cu COVID-19 nu sunt vaccinate”

Circa 99% din persoanele internate în terapie intensivă, cu forme grave de COVID-19, nu sunt vaccinate, iar numărul de decese a crescut cu 145,5% în ultima săptămână. Mai mult, numărul cazurilor noi de COVID-19 s-a majorat cu 16,9 %, iar rata de contagiozitate a ajuns la 1,12 %., informează Ministerul Sănătății.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Unele raioane au intrat în Cod roșu de alertă epidemiologică, precum: Cahul, Vulcănești, Soroca și regiunea transnistreană.

Ministerul Sănătății informează că odată cu apariția noilor variante, virusul se răspândește mai rapid, timp de câteva secunde și este mult mai agresiv.

Vaccinarea rămâne unica șansă de a preveni formele grave și decesele provocate de COVID-19. Vaccinurile, prezente în Republica Moldova, sunt autorizate de cele mai importante instituții internaționale în domeniu, fiind eficiente și sigure.

„Pentru a vă proteja sănătatea și viața, vă îndemnăm să purtați masca de protecție, să păstrați distanța socială, să vă spălați regulat pe mâini, să evitați locurile aglomerate. Împreună oprim pandemia!”, a conchis instituția.

Amintim că luni, 9 august, au fost confirmate alte 177 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 18, fiind de import.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button