fbpx

Ministerul rus de Externe: Decizia R. Moldova de a interzice panglica Sf. Gheorghe este „revoltătoare”

Rusia califică decizia Republicii Moldova de a interzice folosirea simbolurilor care reprezintă agresiunea rusă în Ucraina, printre care panglica bicoloră „Sfântul Gheorghe” și literele „V” și „Z”, drept una „revoltătoare”, scrie presa rusă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Înțeleg că și Republica Moldova este sub presiune, dar sunt lucruri care nu pot fi trădate. Aceasta este o adevărată trădare. Vinerea trecută am făcut o evaluare fundamentală a acestei inițiative legislative, precum și a altor pași neprietenoși întreprinși de partea moldovenească. Astfel de decizii provoacă îngrijorare profundă și indignare”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Miercuri, 20 aprilie, Legea a fost publicată în Monitorul Oficial. Astfel, persoanele care vor afișa panglica bicoloră, numită și „Sfântul Gheorghe” sau literele „V” și „Z”, care reprezintă agresiunea rusă în Ucraina, vor fi amendate conform legii.

Tot miercuri, senatorul rus Aleksei Puşkov, şeful Comisiei provizorii a Consiliului Federaţiei pentru politica informaţională, a ameninţat-o pe preşedinta Maia Sandu, precum că Republica Moldova ar putea sfârşi la „coşul de gunoi al istoriei”, în contextul promulgării legii ce interzice folosirea unor simboluri ce propagă războiul, folosite în agresiunea rusă contra Ucrainei.

Amintim că vineri, 15 aprilie, Moscova îndemna Chișinăul să nu întreprindă acțiuni care ar putea afecta relațiile moldo-ruse.

Articole asemănătoare

Back to top button