fbpx

Ministerele, reorganizate. Care va fi structura Executivului

Procedura de reorganizare a ministerelor a început, a anunțat cabinetul de miniștri la ședința din 12 august. Șefa Executivului, Natalia Gavrilița, susține că modificarea va contribui la eficientizarea acțiunilor în domeniile vizate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai exact, este vorba despre separarea ministerelor Mediului, Culturii, Protecției Sociale și Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Așadar, se modifică denumirea Ministerului Economiei și Infrastructurii în Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și se reorganizează prin dezmembrare și creare a Ministerului Economiei. Ministerul Economiei va prelua de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale domeniul economie, domeniul infrastructura calității și supravegherea pieței și domeniul tehnologia informaţiei, precum și va fi succesor de drepturi și obligații conexe domeniilor preluate.

Denumirea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării se schimbă în Ministerul Educației și Cercetării și se reorganizează prin dezmembrare (separare) și creare a Ministerului Culturii. Ministerul Culturii va prelua de la Ministerul Educației și Cercetării domeniul cultură și patrimoniu național, iar de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale – domeniul turism, precum și va fi succesor de drepturi și obligații conexe domeniilor preluate.

În același timp, se modifică denumirea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în Ministerul Sănătății și se reorganizează prin dezmembrare (separare) și creare a Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Ministerul Muncii și Protecției Sociale va prelua de la Ministerul Sănătății domeniul muncă, domeniul protecție socială și domeniul demografie, precum și va fi succesor de drepturi și obligații conexe domeniilor preluate.

Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului devine Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și se reorganizează prin dezmembrare (separare) și creare a Ministerului Mediului. Ministerul Mediului va prelua de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare domeniul protecția mediului și schimbări climaterice și domeniul resurse naturale, precum și va fi succesor de drepturi și obligații conexe domeniilor preluate.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale va prelua de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare domeniul dezvoltare regională și domeniul planificare spațială, precum și va fi succesor de drepturi și obligații conexe domeniilor preluate.

Personalul ministerelor nou-create ca rezultat al procesului de reorganizare urmează să-și continue activitatea în cadrul ministerelor reorganizate până la aprobarea structurii, efectivului-limită și a statului de personal ale acestora.

Articole asemănătoare

Back to top button