fbpx

Miliardarul Nathaniel Rothschild renunță la compania concesionară a Aeroportului Internaţional Chişinău! Declarație oficială

NR Investments Limited a anunțat că renunță la cumpărarea cotei de 95% din Avia Invest SRL, compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. Informația a fost oferită într-o declarație oficială a companiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„NR Investments Limited, compania de investiții din Guernsey, Insulele Channel, confirmă astăzi că și-a cedat interesul pentru Komaksavia Airport Invest Ltd și nu mai deține interes indirect pentru Avia Invest S.R.L, scrie în comunicatul oficial.

Decizia este anunțată și în contextul în care atât presa din Republica Moldova, cât și cea internațională, a scris despre presiuni care se fac pentru ca singura poartă aeriană a țării să ajungă pe mâna companiilor rusești.

Amintim că NR Investments Ltd a anunțat că deține 95% din pachetul de acțiuni ale companiei care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău pe 29 august 2019. Inițial, proprietarul miliardar Nathaniel Rothschild a declarat că compania pe care o administrează „va contribui cu o bogată experiență în domeniu în beneficiul aeroportului”.

Compania deținută de Nathaniel Rothschild anunța că este dispusă să investească pentru modernizarea și dezvoltarea Aeroportului Internațional Chișinău, cerând însă siguranță și previzibilitate la nivel politic.

Preluarea de către una din cele mai influente familii economice la nivel mondial a Aeroportului Internațional Chișinău a provocat însă dispute între reprezentanții diferitor ramuri ale puterii, iar presa, atât din Republica Moldova, cât și de peste hotare, a scris despre intenția lui Igor Dodon de a controla personal sau de către oameni de afaceri din Federația Rusă, cu legături în serviciile secrete de la Moscova, singurul Aeroport de pasageri din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button