fbpx

Mihai Stratulat crede că în R. Moldova exista un virus necunoscut: „Testul de gripă a ieșit negativ”

Un virus necunoscut face ravagii in Republica Moldova și are simptome similare cu gripa, afirmă medicul pediatru Mihai Stratulat. Declarația a fost făcută joi, 12 ianuarie, în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4, scrie rupor.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Copiii vin cu aceleași simptome ca la gripă, cu o temperatură ridicată care durează câteva zile, dar când fac un test rapid, rezultatul este negativ. Am observat că la copii virusul se manifestă printr-o febră prelungită. Am avut un copil care a avut febra de 21 de zile, iar ultimele 7 zile i s-au dat antibiotice, pentru că mama a insistat foarte mult”, a explicat Stratulat.

Potrivit acestuia, părinții nu ar trebui să intre în panică și ia legătura cu medicul.

„Temperatura ridicată durează în medie 6-7 zile, la copiii mai mari boala se manifestă prin dureri la nivelul mușchilor. Este important ca părinții să monitorizeze starea copilului, cu o creștere a temperaturii, să calculeze corect dozele de paracetamol și ibuprofen. Acesta este unul dintre motivele pentru care părinții ar trebui să țină legătura cu medicul”, a spus el.

Amintim că spitalele de copii din municipiile Chișinău și Bălți sunt supraaglomerate cu pacienți. În ultimele zile, în Republica Moldova au decedat din cauza virusului grupal două persoane, printre care un tânăr de 22 de ani din Chișinău și o femeie de 44 de ani din stânga Nistrului.

 

Articole asemănătoare

Back to top button