fbpx

Mesaj pentru Austria. Chișinăul transmite „condoleanțe” și „recuperare grabnică” în legătură cu atacul terorist de la Viena

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a adresat un mesaj de compasiune Austriei, după ce în seara de 2 noiembrie, în centrul Vienei, a avut loc un atac terorist, soldat cu un deces și 15 persoane rănite.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Încă aseară, Ministrul Oleg Țulea a transmis un mesaj de compasiune omologui său austriac, Alexander Schallenberg, în care a exprimat condoleanțe și susținere familiilor îndurerate și persoanelor rănite.

„Condamnăm vehement acest atac terorist brutal și din numele Republicii Moldova transmitem condoleanțele familiilor îndurerate și recuperare grabnică celor răniți”, a scris Oleg Țulea pe pagina sa de Twitter.

De asemenea, MAEIE a menționat că Ambasada Republicii Moldova la Viena este în contact cu autoritățile competente din Austria pentru a preciza dacă printre victime nu sunt și cetățeni moldoveni. Până la momentul actual nu sunt informații despre victime originare din țara noastră.

În caz de necesitate, cetățenii Republicii Moldova din Austria pot contacta misiunea diplomatică a Ministerului de Externe la adresa de email: viena@mfa.gov.md sau să telefoneze pe numărul de urgență pentru situații excepționale al ambasadei: 00 43 (0) 6602300864.

Articole asemănătoare

Back to top button