fbpx

Asistentele au cedat spații pentru a asigura locuri bolnavilor de COVID-19. Spitalele municipale pentru adulți nu mai au paturi disponibile

Doctorii și asistente medicale au cedat spații și birouri pentru a asigura locuri bolnavilor de COVID-19. Anunțul a fost făcut de șefa Direcției Sănătate a Primărie capitalei, Tatiana Bucearcshi, în cadrul unei ședințe desfășurate marți dimineața.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Funcționara a precizat că dintre cele 1666 de paturi din capitală și cele 80 pentru triaj, 1590 sunt ocupate. Avem 64 de pacienți în stare extrem de gravă, iar 703 au starea gravă.

„Țin să menționez că majorarea numărului acestor paturi este din contul managementul efectiv al spitalelor noastre municipale. Au făcut paturi suplimentare în cadrul secțiilor. Bufetierele, asistentele medicale au cedat pentru pacienți. Ele nu au unde se dezbrăca, unde se spăla poate”, a anunțat Bucearschi.

Oficiala a punctat că instituțiile municipale care internează adulți nu mai paturi pentru persoanele cu diagnoza COVID-19. Doar în spitalele pentru copii au mai rămas locuri disponibile, însă și numărul micuților bolnavi este în creștere, fiind infectați mai mulți elevi și preșcolari, în pofida faptului că se au fost trimiși în vacanță pentru a diminua riscurile.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button