fbpx

Măsurile de protecție și prevenire a coronavirusului, înăsprite. Precizările Poliției de Frontieră din Moldova

În legătură cu solicitările și informațiile apărute în mijloacele de informare în masă, privind măsurile de prevenție a coronavirusului de tip nou (COVID-19), Poliția de Frontieră din Moldova a făcut câteva precizări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru protecția individuală a polițiștilor de frontieră, în punctele de trecere a frontierei au fost transmise mănuși, măști și soluții dezinfectante pentru mâini. Totodată, s-a solicitat maximă vigilență din partea polițiștilor de frontieră, aflați în prima linie de control. În acest sens, dacă în fluxul de călători vor fi observate persoane care prezintă simptome ale bolii (tuse și respirație îngreunată), inclusiv dacă – după verificarea temperaturii – se înregistrează febră, vor fi izolate în camere special amenajate și va fi anunțată de urgență Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

„Fiind prin filtru de detectare, notificare, prevenire și control a cazurilor probabil de infectare cu simptomatologia bolii de „import” – coronavirus, polițiștii au întreprins și vor continua să implementeze toate măsurile necesare, în limita competențelor, pentru a exclude riscul transmiterii transfrontaliere a pericolului biologic, cu impact negativ asupra sănătații publice”, precizează responsabilii. 

La solicitarea Poliției de Frontieră, pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost instalat un termoscaner, unde fiecare călător este supus controlului pentru a identifica persoanele care reprezintă risc de infectare.

Reiterăm îndemnul către persoanele care revin în țară și care prezintă simptomatica bolii, să contacteze de urgență Agenția Națională de Sănătate Publică, la numărul de telefon: 080012300.

Citește și: În atenția moldovenilor stabiliți în Italia. Unde te poți adresa dacă te confrunți cu o situație dificilă, în contextul răspândirii rapide a coronavirusului?

Articole asemănătoare

Back to top button