fbpx

Mărul discordiei din Consiliul Municipal Chișinău: De ce s-au luat la pumni și s-au înjurat aleșii locali, dar și ce explicații oferă?

După ce și-au împărțit pumni și înjurături în Consiliul Municipal Chișinău, aleșii locali au oferit explicații. Mărul discordiei sunt proiecte imobiliare controversate la Botanica, a anunțat în studioul JurnalTV deputatul Dan Perciun.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, în cazul unui proiect, dezvoltatorul vrea să construiască 2000 de apartamente, însă nu și-ar asuma crearea infrastructurii, inclusiv grădinițe. Acesta acuză că PUN, socialiștii și Platforma DA nu au considerat important acest aspect.

Al doilea proiect ține de centrul istoric al capitale, potrivit lui Perciun. Conform lui, Consiliul a dat posibilitate de construcție în această zonă.

Deputații din Platforma DA au venit cu reacții în acest sens. Aceștia afirmă că se țin strict de cadrul legal. „Este de datoria lor să voteze acele proiecte, care sunt în beneficiul cetățenilor. În cadrul dezbaterilor publice acest proiect a primit un aviz pozitiv. Mai mult ca atât, primul proiect de decizie votat astăzi și propus la inițiativa Platformei DA pentru securizarea centrului nucleului istoric reflectă și justifică acele drepturi în care sunt astăzi vizate drepturile de construcție a cetățenilor din această zonă”, susține consiliera din Platforma DA, Aliona Mandatii, consilieră a Platformei DA. La rândul său, deputatul Radu Marian a anunțat că membrii PAS din Consiliul Municipal vor contesta acesta decizie prin toate căile legale.

Pe de altă parte, Dinari Cojocaru, vicepreședintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal, a acuzat într-o postare pe Facebook PAS că ar avea interese, acesta fiind motivul neînțelegerilor care au avut loc la ședința de vineri. Potrivit lui, trei echipaje de Poliție au intervenit pentru a liniști spiritele.

Alt vicepreședinte, Alexandr Odințov, a punctat că ar fi luat apărarea arhitectei șefe, care a fost insultată, dar și a conchis că nu este primul caz când PAS ar crea intenționat asemenea provocări.

Amintim că, aleșii locali din PAS, PSRM și Platforma DA s-au luat l-a bătaie în cadrul ședinței și au înjurat în timp ce se vota proiectul imobiliar care ar urma să fie construit în sectorul Botanica, zona străzilor Sarmizegetusa, Grădina Botanică și Burebista.  Chiar dacă s-au găsit și colegi de-ai lor care au încercat să calmeze spiritele, aplanarea situației nu prea a reușit. Drept urmare, a fost anunțată pauză.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button