fbpx

Marina Tauber, obligată de procurori să nu părăsească R. Moldova pe un termen de 60 de zile

Procurorii anticorupție au aplicat măsura preventivă sub formă de obligare de a nu părăsi țara pe un termen de 60 de zile în privința deputatei Partidului Șor, Marina Tauber, bănuită de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul „frauda bancară”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Solicitat de Ziarul de Gardă, procurorul Octavian Iachimovschi din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA), cel care conduce grupul de urmărire penală în dosarul „frauda bancară”, a comunicat că vineri, 27 mai, procurorii i-au înaintat deputatei Tauber învinuirea pe două capete de acuzare în dosarul „frauda bancară”.

„Marinei Tauber i-a fost înaintată acuzarea pe două capete – complicitate la spălare de bani în proporții deosebit de mari și complicitate la escrocherie în proporții deosebit de mari, ambele realizate în interesele unei organizații criminale.

În privința ei a fost aplicată măsura preventivă obligația de nepărăsire a țării pe un termen de 60 de zile, începând de astăzi. Tauber și-a rezervat timp pentru a face cunoștință cu ordonanța urmăririi penale, după care va face declarații pe caz”, a declarat procurorul Iachimovschi pentru sursa citată.

Amintim că deputata Partidului Şor, Marina Tauber, a rămas din nou fără imunitate parlamentară. Parlamentul a susţinut joi, 26 mai, cererea procurorului general interimar, Dumitru Robu. S-a întâmplat la scurt timp după ce și liderului partidului, Ilan Șor, i-a fost retrasă imunitatea.

Procurorul general interimar Dumitru Robu a cerut reținerea, arestarea, percheziția și tragerea la răspundere penală celor doi lideri ai Partidului Șor, Ilan Șor și Marina Tauber, pe care îi acuză de spălare de bani în proporții deosebit de mari și escrocherie în proporții deosebit de mari de către un grup criminal organizat.

Articole asemănătoare

Back to top button