fbpx

Marele poet Grigore Vieru ar fi împlinit 88 de ani. În premieră în R. Moldova a fost lansată Ziua Națională a Lecturii

Republica Moldova marchează, în premieră, Ziua Națională a Lecturii, de ziua de naștere a marelui poet Grigore Vieru, cu lansarea Campaniei națională de promovare a lecturii „Cartea Deschisă”, anunțată de președinta Maia Sandu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sandu a îndemnat adolescenții, tinerii, bibliotecarii şi profesorii pasionați de carte să creeze în şcoli, biblioteci şi în centre culturale Cluburi de Lectură.

Pentru unii cititori şi scriitori, Ziua naţională a lecturii a debutat cu depuneri de flori la bustul lui Grigore Vieru din Aleea clasicilor literaturii române.În data de18 ianuarie 2023 s-au împlinit 14 ani de la trecerea în neființă a marelui poet basarabean, după ce a fost implicat într-un grav accident rutier. Grigore Vieru s-a născut pe 14 februarie 1935, în satul Pererâta, din fostul judeţ Hotin. Unul dintre bulevardele capitalei şi mai multe licee din ţară îi poartă numele regretatului poet.

Grigore Vieru s-a născut în anul 1935, în satul Pererâta, raionul Briceni. A debutat în 1957, pe când era student la Chișinău, cu o plachetă de versuri pentru copii. La sfârșitul anilor ’80, Grigore Vieru se găsește în prima linie a Mișcării de Eliberare Națională din Basarabia, textele sale (inclusiv cântecele pe versurile sale) având un mare rol în deșteptarea conștiinței naționale a basarabenilor.

Articole asemănătoare

Back to top button