fbpx

Maia Sandu, după realegerea lui Emmanuel Macron ca președinte al Franței: „Așteptăm cu nerăbdare să continuăm împreună construirea democrației acasă”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, îi transmite lui Emmanuel Macron cele mai calde felicitări după ce a fost reales președinte al Franței în urma scrutinului de duminică, 24 aprilie. Mesajul a fost scris pe pagina de Twitter a șefei statului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Cele mai calde felicitări lui Emmanuel Macron, pentru realegerea sa ca președinte al Franței. În aceste vremuri dificile, o conducere puternică este esențială pentru Europa. Franța este partenerul nostru puternic și de încredere și așteptăm cu nerăbdare să continuăm împreună construirea democrației acasă și a păcii în Europa”, se arată în mesajul președintei.

Amintim că președintele în funcție a reușit să se impună în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale franceze în fața candidatei de extremă dreaptă, Marine Le Pen. Astfel, Emmanuel Macron a câștigat scrutinul care îi aduce al doilea mandat de președinte cu 58,55% din voturi, iar contracandidata sa a obținut 41,45% din voturi.

Citește și: Liderii europeni, după victoria lui Macron la alegerile prezidenţiale: „UE poate conta pe Franța încă 5 ani”

 

Articole asemănătoare

Back to top button