fbpx

Maia Sandu, despre manifestațiile dedicate Zilei Limbii Române: „Nu ştiu ce o să sărbătorească preşedintele Dodon. E treaba lui”

Prim-ministra Maia Sandu spune că pe 31 august Guvernul va sărbători Ziua Limbii Române și nu Ziua Limbii de Stat, așa cum, intenționat sau nu, o numesc unii. Șefa Cabinetului de miniștri a declarat în cadrul unui interviu că divergențele privind această sărbătoare au apărut pentru că la Primăria Chişinău a ajuns în funcţia de primar cineva de la Partidul Socialiştilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu ştiu ce o să sărbătorească preşedintele Dodon. E treaba lui. Noi sărbătorim Ziua Limbii Române, aşa a fost întotdeauna în cazul nostru”, a spus Sandu.

Premiera s-a referit și la manifestațiile planificate pentru ziua de 24 august, atunci când președintele a anunțat că va sărbători „eliberarea Moldovei de fascism”. De cealaltă parte, prim-ministra declară că Guvernul va comemora victimele regimului stalinist.

„În raport cu evenimentele care sunt planificate pe 24, noi ne-am exprimat anumite îngrijorări, pentru că aceste lucruri o să trezească nemulţumirea celor care au avut de suferit de pe urma regimului stalinist şi sunt foarte mulţi cei care au avut de suferit. Unii dintre oameni poate nu conştientizează încă acest lucru, pentru că propaganda, din păcate, a avut efecte de durată şi mai are aceste efecte. Nu putem să le interzicem celor din Partidul Socialiştilor să organizeze anumite manifestaţii. Noi, pe partea noastră, o să comemorăm în 23 August

Exact, aşa cum am comemorat mai devreme zilele deportaţilor, pentru că a fost o dramă pentru foarte mulţi dintre oamenii care s-au născut pe acest pământ. Încercăm să unim societatea, dar nu vrem să fie interpretată istoria greşit şi în modul prin care putem o să comemorăm aceste zile nefaste pentru oamenii din Republica Moldova”, a precizat Maia Sandu.

Menționăm că, la 14 august curent, prim-ministra Maia Sandu a anunțat despre faptul că anual, la 23 august, Republica Moldova va marca Ziua comemorării victimelor stalinismului și nazismului. Ulterior, la 21 august Guvernul a aprobat pozitiv hotărârea.

Articole asemănătoare

Back to top button