fbpx

Lucrările de întreținere a vegetației din spațiile verzi vor putea fi autorizate mai rapid. Proiectul, votat de Parlament

A fost simplificată procedura de autorizare a lucrărilor de întreținere a vegetației forestiere din spațiile verzi. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat, joi, 20 octombrie, de Parlament în lectura a doua.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proiectul prevede instituirea notificării ca procedură simplificată de autorizare a lucrărilor de tratament silvic și de întreținere a vegetației forestiere din spațiile verzi. Notificarea privind recoltarea masei lemnoase se va depune la Agenția de Mediu și va permite solicitanților de a desfășura activitățile preconizate din momentul în care Agenția a emis înștiințarea de recepționare.

O altă prevedere se referă la categoriile exacte de terenuri cu vegetație forestieră pe care pot fi efectuate lucrări silvo-tehnice prin autorizare, precum și tipurile de tratamente silvice care sunt autorizate.

Inițiativa legislativă aparține deputatelor Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Ina Coșeru, Mariana Cușnir și Iulia Dascălu și a fost susținută de 55 de parlamentari.

Articole asemănătoare

Back to top button