fbpx

Lotul de 100 de mii de doze de vaccin din partea României a ajuns în Republica Moldova

Lotul de 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca, donate de România, a ajuns în Republica Moldovs. Informația a fost comunicată de președinta Maia Sandu, la 7 mai curent. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În mesajul publicat, Sandu a mulțumit țării vecine pentru donație și a îndemnat cetățenii să se imunizeze împotriva coronavirusului.

„Republica Moldova a primit încă o donație din partea României de 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca. Îndemn toți cetățenii să se vaccineze pentru a proteja viața și sănătatea noastră și pentru a reveni la normalitate cât mai curând. Acum avem suficiente doze ca să vaccinăm cât mai mulți cetățeni într-o perioadă cât mai scurtă. Mulțumim, România! Mulțumim, domnule Președinte Klaus Iohannis, domnule Prim-ministru Florin Cîțu”, a scris Maia Sandu.

De menționat este faptul că România va oferi, spre vânzare, Republicii Moldova, lunar, circa 200 de mii de doze de vaccin anti coronavirus.

ZUGO amintește că, în Republica Moldova, campania de vaccinare a început la 2 martie curent, după ce la 27 februarie, la Chișinău, au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România.

Articole asemănătoare

Back to top button