fbpx

„Lockdown-ul este exact pasul următor”. Ministrul Culturii afirmă că dacă situația epidemiologică nu se îmbunătățește, restricțiile vor deveni mai dure

„Lockdown-ul este exact pasul următor”. Declarația aparține ministrului Culturii, Sergiu Prodan, și a fost făcută în cadrul unei ședințe cu privire la organizarea măsurilor sanitare, în contextul pandemiei de COVID, în cadrul instituțiilor teatral-concertistice, precum și la evenimentele în aer liber.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul întrevederii autoritățile și-au propus să explice utilitatea măsurilor impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP). Totodată, responsabilii au încercat să identifice și mecanisme de control.

„COVID este un război, iar acest război este despre vieți omenești. Creșterea ratei de decese este exponențială. Dacă mecanismele nu vor da rezultate, atunci vom fi nevoiți să oprim total activitatea. Lockdown-ul este exact pasul următor. Noi doar putem profita de aceste măsuri ca să diminuăm cazurile COVID, ca să putem activa. Dar în contextul acestui nou val, acestei forme noi de virus, unica soluție este vaccinarea, iar instituțiile culturale sper să dea un exemplu comportamental în lupta cu pandemia”, a menționat Prodan, îndemnând instituțiile culturale să devină promotoare ale imunizării.

La rândul lor, directorii teatrelor, sălilor de concerte, organizatorii de evenimente de masă, au solicitat să fie gândit un protocol prin care publicul să poată fi informat începând de la etapa achiziției biletelor despre procedura sanitară și respectarea normelor acesteia, dar și creare unui mecanism pentru procesarea datelor cu caracter personal.

Toate solicitările și concluziile ședinței urmează a fi generalizate într-o scrisoare unică și propuse spre informare CNESP.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button