fbpx

live, update | Domnica Manole va participa la examinarea dosarului ce vizează magistrații Înaltei Curți. Recuzarea reprezentantului Parlamentului, respins

(update, ora 09:30)

Magistrații au decis să respingă recuzarea reprezentantului Parlamentului. Domnica Manole va participa la examinarea dosarului ce vizează magistrații Înaltei Curți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Știrea inițială

Curtea Constituţională (CC) examinează legalitatea demiterii Domnicăi Manole şi numirii lui Boris Lupașcu judecător la Înalta Curte. Şedinţa a început la 09:00.

De menţionat este că, între timp, Boris Lupaşco a anunţat că renunţă la mandatul oferit de parlamentari. Totodată, experţi constituţionali declarau anterior că deciziile votate vineri de majoritatea PSRM-Pentru Moldova nu au efect juridic.

Reprezentantul Parlamentului a cerut ca Domnica Manole să nu examineze dosarul ce o vizează. Motivarea este că s-ar încălca regimul juridic al intereselor.

Amintim că, în ședința de vineri a Legislativului, majoritatea formată din PSRM și Pentru Moldova a anulat decizia de numire a Domnicăi Manole în funcția de judecătoare la Curtea Constituțională. Ulterior, s-a decis să se aprobe pentru funcția vacantă de magistrat candidatura lui Boris Lupașcu.

În același timp, Maia Sandu a cerut vineri seara procurorului general să investigheze presupusa tentativă de uzurpare a puterii în stat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

 

Articole asemănătoare

Back to top button