fbpx

live | Parlamentul se întrunește în ședință. Urmează să fie constituite două Comisii speciale și numit un nou candidat la șefia Guvernului

(10:40) Socialiștii au anunțat formarea unei majorități parlamentare și au invitat-o pe Maia Sandu la ora 12:00 la consultări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(10:05) La solicitarea unor deputați, întrunirea a fost amânată cu 30 de minute. Ședința ar trebui să înceapă la 10:30.

Știrea inițială

Parlamentul se întrunește în ședința plenară. Urmează să fie constituite două Comisii speciale și dezbătute mai multe proiecte de lege.

Parlamentarii urmează să formeze grupurile care se vor ocupa de identificarea candidaților pentru funcția de avocat al poporului, dar și de găsirea soluțiilor pentru criza pandemică. De asemenea, pe ordinea de zi se numără proiecte ce țin de modificarea Codului Electoral, activitatea funcționarilor publici, dar și finanțe.

De asemenea, Igor Dodon anunța miercuri că în cadrul ședinței de joi socialiștii vor prezenta noul candidat al majorității parlamentare pentru funcția de premier. În spațiul public se vehiculează că acesta ar putea fi Valdimir Golovatiuc sau Sergiu Pușcuța.

Amintim că, ultima dată parlamentarii s-au întrunit în ședință săptămâna trecută. Atunci, printre principalele decizii au fost procurarea preparatelor de imunizare contra COVID-19 fără procedura de achiziții publice, numirea Tamarei Chișca-Doneva la Curtea Supremă de Justiție, indexarea pensiilor de două ori pe an și acordarea votului de neîncredere ANRE.

Reuniunea, însă, s-a memorat după ce deputații au avut parte de un moment jenant, ținând un minut de reculegere pentru Spiridon Vangheli, care de fapt este în viață.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button