fbpx

live | Își va schimba sau nu decizia? Urmărește ședința CEC la care se va discuta numărul secțiilor de vot din diasporă

Comisia Electorală Centrală (CEC) s-a întrunit în ședință la ora 14:00. Pe agendă se numără opt decizii care urmează a fi votate. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Printre acestea se regăsește și un subiect legat de secțiile de votare deschise pentru diasporă. Este vorba despre modificarea anexei la  hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 4966 din 5 iunie 2021, „Cu privire la constituirea secțiilor de votare în străinătate  pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021”.

Alexandru Slusari afirmă că ar exista mai mulți membri ai CEC gata să susțină modificările. Declarația a fost făcută în cadrul manifestațiilor din fața Comisiei Electorale Centrale.

Amintim că, potrivit deciziei de sâmbătă, în străinătate vor fi deschise 139 de secții. Ministerul de Externe, însă, cerea ca moldovenii din afara țării să aibă la dispoziție 190 de secții unde să își poată exercita dreptul la vot.

Hotărârea Comisiei a fost contestată deja la Curtea de Apel (CA), iar în fața CEC și CA s-au adunat manifestanți. De asemenea, și în diasporă s-a protestat. Bunăoară, la Frankfurt, moldovenii s-au adunat cu pancarte în fața sediului Consulatului Moldovei.

Articole asemănătoare

Back to top button