fbpx

live | Începe călătoria lui Jeff Bezos în spațiu. Toți cei patru pasageri se află la bord

Racheta New Shepard a lui Jeff Bezos își va începe curând călătoria spre spațiu, în primul zbor de turism spațial al companiei Blue Origin. La bord se află patru pasageri – trei bărbaţi şi o femeie, din medii şi cu experienţe foarte diferite. Racheta New Shepard este complet autonomă și nu este pilotată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Toți cei patru pasageri se află la bord și sunt pregătiți să zboare în spațiu.

Excursia, care va dura aproximativ 11 minute de la decolare până la aterizare, va începe din sediul Blue Origin. Spectatorii se pot aștepta la fotografii exterioare ale rachetei și capsulei pe măsură ce va avansa în spațiu. Imaginile din interior și expresiile faciale ale lui Bezos nu vor fi făcute publice decât după zbor.

În vârstă de 57 de ani, cel mai bogat om de pe Pământ, va decola de pe Planeta Albastră la bordul rachetei New Shepard, construită de propria companie, Blue Origin, pe care a fondat-o în anul 2000.

Cu şase ani înainte, lansase o mică librărie online, Amazon.com, în garajul propriei case. Afacerea a devenit, graţie a numeroase inovaţii, un grup cu mai multe subdiviziuni care valorează astăzi peste 1.700 de miliarde de dolari la bursă, însă este vizată frecvent de critici referitoare la condiţiile de muncă ale salariaţilor.

Compania i-a adus venituri impresionante şi chiar dacă, după divorţ, i-a cedat soţiei o parte din acţiunile Amazon, Jeff Bezos are în prezent o avere de circa 200 de miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

Jeff Bezos, care spune că este „pasionat de inovaţii ştiinţifice şi de spaţiu”, a renunţat recent la conducerea Amazon pentru a se consacra unor noi aventuri, începând cu expediţiile spaţiale.

Articole asemănătoare

Back to top button