fbpx

live | Declarațiile Maiei Sandu și ale celor trei președinți, veniți în R. Moldova

Președinta Maia Sandu și cei trei șefi de state, veniți în R. Moldova cu ocazia Zilei Independenței, au făcut declarații după întâlnirea comună pe care au avut-o.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova: „Astăzi celebrăm 30 de ani de independență… Independența presupune capacitatea noastră de a acționa și de a atinge obiectivele pe care ni le propunem. Vom munci în continuare, iar pentru a atinge rezultatele noastre mizăm pe participarea partenerilor noștri internaționali.

Ne dorim să dezvoltăm relații de prietenie cu țările vecine, partenerii noștri și celelate state ale lumii… R. Moldova are prieteni adevărați și parteneri regionali de încredere”.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Sunt recunoscător președintelui Poloniei pentru sprjin, în sensul declarației bilaterale. Totodată, seriozitatea UE trebuie să fie confirmată și la Summitul Parteneriatului Estic.

Astăzi, dezvoltarea nu poate fi asigurată fără securitatea și stabilitate. Ucraina se poziționează pentru prezența țărilor NATO în Marea Neagră. Acesta este un aspect important pentru prosperitate.

Încă o dată felicitări pentru Ziua Independenței și mulțumesc pentru atenție și comunicare”.

Klaus Iohannis, președintele României: „România și R. Moldova sunt unite printr-o legătură trainică: cultură, limbă și istorie. În toată această perioadă România a fost cel mai sincer prieten al Republicii Moldova. Este prima vizită pe care o efectuez la Chișinău după alegerile parlamentare și formarea noului Guvern. 

Felicit cetățenii pentru maturitatea și spiritul democratic dezvoltat. Am încredere deplină că efortul depus de Maia Sandu și Natalia Gavrilița vor fi răsplătite. Acum, cu un nou Guvern și Parlament eforturile pentru cetățenii Republicii Moldova vor fi și mai substanțiale. Suntem pregătiți să acordăm întreaga noastră susținere pentru implementarea reformelor”.

Andrzej Duda, președintele Poloniei: „Suntem adepți ai politicii ușilor deschise în Uniunea Europeană. Am discutat mult cu doamna președintă și suntem gata să împărțim experiența Poloniei. Suntem gata să ajutăm în mai multe feluri, în funcție de necesitate. 

Astăzi am propus că poate am reuși în viitor să ne mai întâlnim în acest format și să discutăm cum arată colaborarea noastră”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button