fbpx

Litvinenco nu va renunța la funcția de ministru al Justiției: „Nu am comis acte care să încalce legea”

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, reacționează, după ce ieri ex-ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, într-o postare pe rețelele de socializare i-a cerut demisia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Nu ești nici credibil nici integru. Și să nu spui nimănui că Putin e de vină sau războiul pentru ilegalitățile și manipulările ce au fost aduse la cunoștința publicului larg. După ceea ce se developează public, pleacă!”, a scris Fadei Nagacevschi.

Într-o declarație publicată pe 11 noiembrie pe rețelele de socializare, oficialul a subliniat că nu a încălcat legea, iar conversațiile private scurse pe internet ar fi fost rupte din context cu scopul denaturării informației și manipulării, dând de înțeles că nu va demisiona din funcția de ministru al Justiției.

„Declar cu toată răspunderea că nici pe parcursul mandatului și nici înainte de acesta nu am comis acte care să încalce legea sau să atragă orice alt fel de sancţiune. Sunt gata să răspund pentru acțiunile mele în fața cetățenilor, dar nu mă voi lăsa intimidat în faţa hoţilor şi corupţilor care au jefuit ţara timp de 30 de ani şi care vor să-i oprească parcursul spre libertate, democraţie şi prosperitate”, a scris Sergiu Litvinenco.

Mai mult, ministrul susține că multe din discuțiile apărute sunt trunchiate și rupte din context cu scopul denaturării informației și manipulării.

„Ajunşi în pragul disperării, încolţiţi din toate părţile de justiţie, de presă, de oameni, de comunitatea internaţională, care le-a aplicat sancţiuni fără precedent, hoţii şi bandiţii încearcă din răsputeri să destabilizeze situaţia din ţară”, a menționat Litvinenco.

Amintim că în după-amiaza zilei de miercuri, 9 noiembrie, canalele de Telegram ale președintei Republicii Moldova, Maia Sandu și vicepremierului Andrei Spînu au fost sparte. Administrația prezidențială a confirmat ulterior acest lucru. În urma acestor atacuri cibernetice, au fost publicate presupuse conversații personale ale ministrului Justiției.

 

Articole asemănătoare

Back to top button