fbpx

Lista persoanelor care pot beneficia de pașaport diplomatic va fi completată

Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor ar putea beneficia de pașaport diplomatic. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost adoptat de Parlament. La propunerea Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, proiectul a fost votat în două lecturi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul propune includerea Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor în lista persoanelor care, în virtutea funcției deținute sau specificului atribuțiilor exercitate, întreprind multiple deplasări în interes de serviciu peste hotarele țării și pot beneficia de pașaport diplomatic.

Potrivit autorilor, un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, proiectul de lege a fost elaborat în strictă conformitate cu interesele statului și necesităților subiecților ce beneficiază de dreptul de a dispune de pașaport diplomatic.

Proiectul de modificare a Legii privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte a fost susținut de 55 de deputați.

Articole asemănătoare

Back to top button