fbpx

Lecții practice cu prezență fizică la USMF. Noi decizii ale Comisiei privind întoarcerea la ore a elevilor din carantină

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a aprobat luni, 11 octombrie, noi măsuri în contextul pandemiei de COVID-19. Printre acestea se numără desfășurarea orelor practice la Universitatea de Medicină în format fizic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a fost luată în contextul în care instituția a înregistrat o rată de vaccinare împotriva COVID-19 de 95% în rândul studenților, cadrelor didactice și personalul auxiliar.

Alte instituții de învățământ profesional tehnic și superior din localitățile cu pragul de alertă roșu vor activa în regim online, cu excepția orelor practice care implică utilizarea de echipamente tehnice/laboratoare, dar nu mai mult de 10% din activitățile didactice per program de studiu.

Mai mult, au fost aprobate noi condiții de revenire la studii cu prezență fizică pentru clasele, grupele academice care sunt plasate în carantină în urma confirmării unui caz pozitiv de COVID-19. Astfel, elevii/studenții vor reveni la studii cu prezență fizică după a șaptea zi din data confirmării cazului pozitiv dacă aceștia vor prezenta un test negativ pentru COVID-19 și dacă nu au înregistrat alte semne clinice de COVID-19.

Cei care vor încheia perioada de carantină înainte de termen în baza unui test negativ, vor fi monitorizați zilnic până la a 14-a zi. Ma mult, testarea elevilor minori se va realiza gratuit și cu acordul părinților. Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică va asigura volumul necesar de teste în acest scop. Elevii care nu se vor prezenta la testare vor continua studiile în regim online și vor relua cursurile cu prezență fizică după 14 zile de perioadă de carantină.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button