fbpx

La 12:00, drapelele din Republica Moldova vor fi coborâte în bernă. Țara va ține un moment de reculegere în memoria lui Nicolae Dabija

Maia Sandu a semnat a decretat duminică zi de doliu național pe 15 martie 2021, ziua înmormântării scriitorului Nicolae Dabija. La 12:00, în întreaga țară drapelele vor fi coborâte în bernă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În memoria poetului se va ține un moment de reculegere. Totodată, ceremonia funerară va fi transmisă în direct de compania publică de tele-radio fuziune.

Autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor li se recomandă să renunțe la desfășurarea, în ziua de 15 martie 2021, a acțiunilor distractive în masă, iar redacțiilor ziarelor, posturilor de radio și de televiziune – să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

Doliul național este instituit „în semn de adâncă tristețe, cauzată de trecerea în eternitate a renumitului scriitor, susținător de frunte al mișcării de renaștere națională, semnatar al Declarației de Independență a Republicii Moldova, academician și istoric literar”, se arată în decret.

Nicolae Dabija s-a stins din viață săptămâna trecută, într-un salon al Institutului de Medicină Urgentă din capitală, după mai multe zile de la contractarea COVID-19. Scriitorul avea 72 de ani.

Ulterior, în spațiul online a apărut o petiție online prin care se cerea ca acesta să fie înmormântat cu onoruri militare. Solicitarea a fost înaintată de una dintre parlamentare.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al scriitorului a fost adus aseară la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla, unde admiratorii și prietenii și-au putut lua rămas bun de la el. Poetul își va găsi somnul de veci la Cimitirul Central Armenesc.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

„Cine iubește – nu merită moartea”. ZUGO a selectat 15 citate care ne vor aminti mereu de Nicolae Dabija

Articole asemănătoare

Back to top button