fbpx

Krasnoselski: Uzina Metalurgică și Fabrica de ciment din Rîbnița și-au reluat activitatea

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunțat că uzina metalurgică din Rîbnița, dar și uzina de ciment din Rîbnița și-au reluat activitatea. Deocamdată, acestea vor activa la o capacitate de 30% din cauza crizei de gaze naturale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acest lucru a fost influențat de semnarea Acordului dintre MGRES și Energocom privind furnizarea energiei electrice către Moldova de pe malul drept al Nistrului.

Centrala termoelectrică de la Cuciurgan va funcționa și va asigura 50-70% din necesarul de energie electrică al Moldovei de pe malul drept.

Este planificată reluarea activității Uzinei Metalurgice și a Fabricii de ciment din Rîbnița. În plus, se planifică furnizarea non–stop de apă caldă consumatorilor, lansarea în regim obișnuit a rutelor de troleibuz”, a declarat Serghei Obolonik, ministrul Dezvoltării Economice din Transnistria.

Aminitm că, Energocom a semnat un acord cu Centrala termoelectrică de la Cuciurgan privind furnizarea de energie electrică pentru luna decembrie a acestui an.

Articole asemănătoare

Back to top button