fbpx

Judecătorul care ar fi cerut 16.000 de dolari mită, suspendat din funcție. Magistratul a fost reținut în flagrant

Judecătorul care ar fi cerut 16.000 de dolari mită a fost suspendat din funcție. Consiliul Superior al Magistraturii a admis astăzi demersul Procuraturii Anticorupție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Persoana nu va activa până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizată. Aceasta este învinuită de trafic de influență.

Demersul procurorilor a fost motivat prin faptul că, activând în continuare în funcția de judecător, suspectul ar putea să împiedice la stabilirea adevărului în cadrul urmăririi penale și ar putea influenta negativ imaginea justiției.

Amintim că, magistratul a fost reținut în flagrant, acum o săptămână, într-un dosar pornit de procurorul general. Potrivit materialelor, acesta ar fi pretins 16.000 de dolari de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi, care ar fi urmat să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil.

Oamenii legii l-au prins în timp ce primea 11.000 de dolari. Conducătorul agentului economic vizat în dosar se află în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Judecătorul a fost  liberat provizoriu sub control judiciar pentru 60 de zile. Procuratura a contestat încheierile, insistând pe cercetarea celor doi în arest preventiv, iar Curtea de Apel Chișinău urmează să se pronunțe.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button