fbpx

Ironiile dintre Spînu și Ceban continuă: Ivan „разбушевался” din nou și a dublat tariful pentru colectarea gunoiului

Ironiile dintre vicepremierul Andrei Spînu și primarul Chișinăului, Ion Ceban, continuă. De această dată sunt de vină tarifele majorate pentru colectarea, transportarea și depozitarea deșeurilor din capitală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După ce Consiliul Municipal Chișinău a votat majorarea tarifelor, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a venit cu un comentariu pe rețelele de socializare, luându-l peste picior pe edilul capitalei.

„Ivan, după ce a decis să crească tariful la transportul public, „разбушевался” din nou și a dublat tariful pentru colectarea gunoiului. Vă rog nu îl enervați pe Ivan!”, a scris Andrei Spînu pe Facebook.

Amintim că nu este pentru prima dată când Andrei Spînu îl ironizează pe Ion Ceban. Vicepremierul a făcut glume pe seama primarului de Chișinău și atunci când tariful la transportul public din capitală a fost majorat la 6 lei.

„Ivan a decis să crească tariful la transportul public cu 300% sau la 6 lei, apoi „разбушевался”. Fii calm, nu fi ca Ivan!”, scria Spînu pe rețele de socializare.

Menționăm că Consiliul Municipal Chișinău a votat marți, 21 iunie, ajustarea tarifelor pentru colectarea, transportarea și depozitarea deșeurilor din municipiul Chișinău, în legătură cu majorarea cheltuielilor operatorului de salubrizare, în special în contextul creșterii prețurilor la resursele energetice. Astfel, noile tarife lunare propuse de ÎM Regia „Autosalubritate” sunt:

– pentru o persoană fizică locatară la bloc – 17,5 lei, față de 9,25 lei cât este acum;

– pentru o persoană fizică care locuiește în casă particulară la sol – 35 lei, față de 18,5 lei cât este acum;

– pentru agenții economici/entitățile din orașul Chișinău – 210 lei (fără TVA) pentru 1 m³ de deșeuri;

– Pentru serviciile prestate populației din orașul Chișinău – 105 lei (fără TVA) pentru 1 m³ de deșeuri.

 

Articole asemănătoare

Back to top button