fbpx

Ion Ceban: Prețul real al unei călătorii cu autobuzul în Chișinău este de zece lei, iar cu trobleibuzul – cinci lei

Prețul real al călătoriei cu autobuzul prin municipiul Chișinău este de 10 lei. Totodată, e necesară și o majorare a prețului biletului la troleibuz. Declarațiile au fost făcute de primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Dreptul la replică” de la stiri.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Edilul a menționat că, în prezent, costul de producție a călătoriei cu autobuzul este de aproape zece lei, iar cu troleibuzul – peste cinci lei.

Cheltuim 500 de milioane de lei pentru a întreține aceste două parcuri pentru a compensa diferența dintre cheltuieli. Venit nu este. În COVID cheltuiam aproape 2 milioane de lei pe zi. Sunt 2 stadioane pe zi, în două zile înseamnă un acoperiș de școală reparat integral”, a declarat Ion Ceban.

Primarul susține că prețul la transportul public din Chișinău nu se va majora în viitorul apropiat. „Atât timp cât nu aducem transport de calitate în Capitală nu se poate pune problema majorării tarifelor”, spune el.

Vezi și: foto | Cât de sigur e transportul din Chișinău? Pasagerii unui troleibuz arhiplin, evacuați din cauza unui miros înțepător. Explicația RTEC

Amintim că un lot de opt troleibuze clasice, de ultimă generație, cumpărate de la uzina din Minsk, au ajuns la Chișinău la începutul anului. Acestea sunt dotate cu sisteme de aer condiționat, camere de supraveghere în interior și prize USB pentru călători. Unitățile de transport au blocurile optice pe bază de LED și oglinzi cu reglaj electric, rampă de acces pentru persoanele cu nevoi speciale.

Tot în ianuarie se execută deservirea tehnică a celorlalte 10 troleibuze de model Skoda, procurate din orașul Riga, care la fel, urmează a fi puse în circuit.

Amintim că, în ultimele luni, pe străzile capitalei au fost lansate cinci troleibuze noi articulate din Belarus, cinci troleibuze articulate cu parcurs de model Solaris din Riga și zece troleibuze clasice de model Skoda, cu parcurs. De asemenea, municipalitatea anunță că încă 22 de troleibuze noi clasice urmează să ajungă din Belarus până în luna martie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button