fbpx

Incendiu la Căușeni: Un bărbat a murit, iar peste 20 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc de locuit

În dimineața zilei de 20 decembrie pompierii au fost alertați pentru a lichida un incendiu izbucnit într-un apartament de pe strada Ana și Alexandru nr. 20 din orașul Căușeni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 05:25.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit primelor informații emise de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), din geamul unui apartament a fost observat fum dens. La fața locului au intervenit două echipe de salvatori și pompieri.

Ajunși la destinație, angajații Inspectoratului au stabilit că arde un frigider în interiorul locuinței. Salvatorii au evacuat un bărbat în stare inconștientă din apartamentul unde a izbucnit arderea. Ulterior, acesta a fost predat serviciului de asistență medicală urgentă. Medicii au efectuat manevrele de resuscitare a persoanei, însă din nefericire nu a fost posibilă salvarea acesteia.

Totodată, pompierii au evacuat de urgență locatarii din scara blocului cu 5 nivele, care a fost inundată cu fum. Astfel, salvatorii au reușit să scoată din zona de risc 22 de persoane, inclusiv 5 copii. Persoanele evacuate nu au avut de suferit, iar la moment acestea se află în siguranță.

Incendiul a fost lichidat către ora 06:41, iar în consecință au ars mai multe bunuri materiale din interiorul apartamentul afectat. Toate circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști. Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 31 situații de risc.

Articole asemănătoare

Back to top button