fbpx

Încasări record în doar câteva zile: Serviciul Vamal a colectat în luna iulie peste două miliarde de lei

Veniturile colectate de Serviciul Vamal la bugetul de stat, în luna iulie a anului curent, au crescut cu 182,5 milioane de lei (10%) față de perioada similară a anului trecut, însumând peste 2 miliarde de lei. Numărul declarațiilor vamale perfectate în această perioadă este de 52.051.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, în primele șapte luni ale acestui an, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 12 miliarde 336 milioane de lei, depășind cu 817 milioane de lei încasările pentru aceeași perioadă a anului precedent.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul lunii trecute, au fost relevate 818 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul țării a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine; încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale; nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. Totodată, în perioada de referință, au fost întocmite 395 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste două milioane de lei.

În luna iulie, fluxul unităților de transport a înregistrat o creștere semnificativă, constituind 487.430 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 95.380 și, respectiv, 65.166 de traversări.

În aceste condiții, Serviciul Vamal informează că va continua să întreprindă toate măsurile ce se impun pentru reducerea la maxim a timpului de așteptare în vamă și fluidizarea traficului în perioada estivală.

În cazul în care vreți să aflați informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau doriți să faceți o reclamație cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției, puteți contacta operatorii Centrului Unic de Apel al Serviciului Vamal la numărul (+373 22) 574-111. Pe parcursul lunii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 1848 de solicitări de informații referitoare la domeniul vamal.

Articole asemănătoare

Back to top button