fbpx

Încă 150.000 de doze de Johnson & Johnson au ajuns în Republica Moldova. Câte persoane și-au administrat deja serul?

Un nou lot de 150.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA și livrat prin intermediul platformei COVAX, a ajuns luni la Chișinău. În total, Republica Moldova a recepționat până acum 301.200 doze de Johnson & Johnson dintre cele 500.000 doze planificate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Serul urmează să fie distribuit proporțional în toate punctele de vaccinare din țara noastră. „Observăm o cerere mare a vaccinului Johnson&Johnson în Republica Moldova. Conform datelor, în jur de 59.000 persoane deja s-au vaccinat cu acest vaccin”, declară secretare de stat a Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc.

Vaccinul Johnson & Johnson se administrează intramuscular, cu o singură doză. Acesta este recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani, iar studiile clinice arată eficiență de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării după contractarea maladiei.

Conforma datelor Ministerului Sănătății de la Chișinău, peste 20 de milioane de doze ale acestui ser s-au administrat în lume, preparatul fiind aprobat de autoritățile din SUA, Uniunea Europeană și precalificat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button