fbpx

În Republica Moldova ar putea fi deschise încă două aeroporturi internaționale. Dodon: Vor fi prețuri mai joase la bilete

Astăzi a fost convocat în regim de urgență Consiliul Suprem de Securitate, la care au participat președintele țării, Igor Dodon, noua conducere a companiei Air Moldova, reprezentanții Agenției Proprietății Publice, dar și conducerea Aeroportului Internațional Mărculești.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o conferință de presă susținută după încheierea ședinței, șeful statului a menționat că au fost discutate trei subiecte, printre care și activitatea Aeroportului Internațional Mărculești, despre care a spus că este un activ important al statului.

Igor Dodon a declarat că acesta urmează a fi modernizat, pentru că dispunde de infrastructura necesară, și se va munci pentru ca aeroportul să fie utilizat în interesele statului. Totodată, el a menționat că în Republica Moldova ar putea fi deschise alte două aeroporturi internaționale, unul la nord și altul la sud, precizând că, probabil, „vor fi prețuri mai joase la bilete”.

Un alt subiect discutat în cadrul întrunirii de astăzi a fost situația la compania aeriană Air Moldova.

„Statul va întreprinde toate acțiunile legale pentru a întoarce Air-Moldova în proprietatea statului. Sunt premise și documente care ne permit deja să anulăm acordul de privatizare a Air Moldova. Am solicitat informații detaliate privind activitatea acestei companii. Sperăm că astăzi această informație va fi prezentată”, a precizat șeful statului.

Cât despre Aeroportul Internațional Chișinău, Dodon a precizat că acum se muncește pentru a realiza auditul la aeroport.

„Investitorul și-a asumat să facă investiții, dar sunt dubii că nu au fost. Audit nu a fost în ultimii ani, nimeni nu a avut interes”, a conchis șeful statului.

 

Articole asemănătoare

Back to top button