fbpx

În Republica Moldova a apărut Comitetul pentru Unitate și Bunăstare. Scopul organizației

Igor Munteanu, doctor în științe politice, conferențiar, ex-Ambasador al Republicii Moldova (RM) în Statele Unite ale Americii, fost deputat, este unul dintre fondatorii Comitetului pentru Unitate și Bunăstare (CUB) – o inițiativă voluntară, cetățenească, non-partizană, care a fost lansată zilele trecute printr-o Declarație cu privire la asumarea parcursului european. Acesta a explicat pentru tribuna.md care e misiunea acestei organizații, care sunt prioritățile, dar a și vorbit despre susținerea parcursului european al Republicii Moldova și necesitatea consolidării forțelor politice în jurul acestui deziderat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Întrebat ce reprezintă Comitetul pentru Unitate și Bunăstare, de unde a venit ideea în jurul căreia s-a reușit asocierea unui număr impunător de personalități cunoscute din Republica Moldova, acesta a calificat misiunea drept o „inițiativă voluntară, ne-partizană, independentă de partidele politice existente”.

„Comitetul pentru Unitate și Bunăstare reprezintă o inițiativă voluntară, ne-partizană, independentă de partidele politice existente, misiunea căruia a fost stabilită de a oferi celor interesați un mijloc de a lua poziții, de a formula atitudini față lucrurile importante care ni se întâmplă în Republica Moldova.

Comitetul nu este o structură ierarhică, fiecare dintre membrii săi fondatori pot propune și susține poziții, care sunt adoptate de către Comitet, printr-un mecanism simplu de vot intern, iar pe viitor, Comitetul își dorește să extindă aceste mecanisme spre mai multe grupuri tematice. Comitetul își dorește să faciliteze rezolvarea unora dintre aceste probleme, în economie, politici de sănătate, educație, antreprenoriat social, dar și în alte materii de care sunt preocupați cetățenii. 

Misiunea acestui Comitet este de a facilita discuții în scopul căutării unor soluții mai bune la problemele puse în discuție în societate. Comitetul este un proces în sine, nu este o organizație, iar personalitățile care s-au afișat public ca membrii fondatori ai săi aduc, fiecare în parte și toți împreună, experiență, cunoaștere și dorința de a influența procesele democratice din RM”, a declarat Igor Muntean.

Totodată, Munteanu susține că oricine se poate alătura misiunii, cu condiția că nu este implicat în scandaluri și nelegiuiri.

„Comitetul este deschis, prietenos și inclusiv pentru oricare cetățean care-și dorește să se asocieze, singura condiție pentru noii membri este ca solicitanții să nu fi fost implicați în acte de corupție, în scandaluri, în orice fel de activități care ar compromite idealul pozitiv pe care-l urmărim în această formă de asociere voluntară. Avem în acest moment printre fondatorii CUB personalități puternice, credibile, motivate și este intenția noastră de a extinde și consolida această acțiune de aliniere pozitivă la priorități de dezvoltare, or fără dezvoltare va birui întunericul și stagnarea”, a mai menționat ex-ambasadorul.

Citește continuarea pe tribuna.md.

Articole asemănătoare

Back to top button